Izscha

Izegemse Schaakkring
gallery/logo
Tornooiverslagen jeugdspelers

Op deze pagina vertellen we de resultaten en verhalen van jeugdspelers van de Izscha-jeugdwerking, die deelnamen aan externe (jeugd)tornooien.

Wie aan een tornooi heeft deelgenomen, wordt van harte uitgenodigd een verslagje te bezorgen aan de lesgevers of per mail te sturen naar lieselot.deleersnyder@telfort.nl. Ook foto's zijn steeds van harte welkom.

 

Tornooien 2019-2020

Tornooi van Bodenmais (D) (27 juli - 04 augustus 2019)

Lars 5,5/9

In de eerste ronde werd het spannend of ik net een van de beste spelers zou krijgen of de laagst geklasseerde. Ik kwam terecht op bord 1 tegen de topfavoriet Aleksander Delchev. Daar vond de logische uitslag plaats. Daarna werd ik naar achter geplaatst en kreeg ik een lokale jeugdspeler die ik versloeg met een penning op dame en koning. Raar maar waar moest ik daarna op een nog lager bord spelen. Daar miste ik in de opening een tactiek maar kon met een koningsaanval terugkomen. In de 4e ronde kreeg ik een oudere fide-meester op het bord en kon de remise houden, dynamiek en spanning ontbraken in die partij. In de vijfde ronde kreeg ik een lokale clubspeler tegenover mij die steeds rond de 2100 bleef hangen. Na een sterke come-back maakte ik toch na ongeveer 5 en een half uur een fout die me fataal werd. Daarna kreeg ik toch een deftige tegenspeler die ik met een stukoffer en daarna met het insluiten van zijn paard kon verslaan. In de 6e ronde kreeg ik een oudere man tegenover me die duidelijk of zeer goed zijn theorie kende, of gewoon zeer goed voorbereid was. Dit was de eerste partij waar ik geen enkele kans heb gemaakt. Ook na deze partij kreeg ik een 2000 op het bord. In die partij stond ik steeds passief maar kon met een tactiek (zie diagram) op het einde toch de winst binnenhalen. In de laatste ronde gaf mijn tegenstander jammer genoeg forfait. Uiteindelijk won ik de jeugdprijs bij de U14 en werd ik derde in mijn ratinggroep. (Lars)

gallery/picture 1
gallery/picture 2
gallery/picture 3
gallery/picture 4
gallery/picture 5