Izscha

Izegemse Schaakkring
Tornooiverslagen jeugdspelers

Op deze pagina vertellen we de resultaten en verhalen van jeugdspelers van de Izscha-jeugdwerking, die deelnamen aan externe (jeugd)tornooien.

Wie aan een tornooi heeft deelgenomen, wordt van harte uitgenodigd een verslagje te bezorgen aan de lesgevers of per mail te sturen naar lieselot.deleersnyder@izscha.be. Ook foto's zijn steeds van harte welkom.

 

Tornooien 2021-2022

 

Jeugdtornooi Gent (zondag 28 november 2021)

 

Na enige twijfel had de organisatie beslist om het jeugdtornooi te laten doorgaan, zij het met nog wel een aantal extra voorzichtigheid, naast mondmaskers en CST.  Zo werden de bewegingen van de mensen zoveel mogelijk beperkt en werd de beweging van de lucht zoveel mogelijk aangewakkerd.  Meer precies : koude lucht.  En de cafetaria was dan ook een ruimte waar het voor de moedige aanwezige ouders overleven was met stampvoeten, klappertanden en warme soep.

 

Uiteindelijk liet niemand van de jonge Izscha-schakers zich afschrikken en waren er zelfs 10 deelnemers vanuit Izegem.  Tussen haakjes : zo kwamen meer dan de helft van de West-Vlaamse deelnemers uit Izegem.

 

Proficiat om mee te doen aan Matthia, Ilano, KobeN, Lander, Staf, Noah, MatteoD, Lucas, Emiel, Ulysse.  Iedereen in zijn leeftijd, en iedereen natuurlijk ook op zijn niveau, speelde gedreven een interessant en leerzaam tornooi. Glorie om een zege, na een mooie matzetting, maar onvermijdelijk ook al eens teleurstelling na een nederlaag, zeker na een of andere blunder.

 

Het begon vreemd moeizaam en zowaar verloren alle Izegemsnaren hun eerste partij.  Oei, maar daarna kwamen allen tot scoren, enkelen geraakten aan de helft van de punten, of bijna, dat is altijd een heel goed resultaat op deze vrij sterk bezette tornooien van het Jeugdschaakcriterium.

 

Alle resultaten met onze Izegemse jeugd zijn terug te vinden op https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

 

West-Vlaams Jeugdkampioenschap (16-17 oktober 2021, Brugge)

Kobe Neirynck West-Vlaams jeugdkampioen bij de -10

 

15 Izegemse deelnemers tussen de in totaal net geen 50 deelnemers.  Door het relatief beperkte aantal werden meerdere leeftijdscategorieën samengevoegd.  Daardoor hadden de jongsten van die combinatie-reeksen soms een lastig tornooi met partijen tegen vooral oudere tegenstanders.

 

We willen vooral iedereen feliciteren die meegedaan heeft.  Zowel wie voor de eerste keer een echt tornooi speelde, en leergeld moest betalen.  Als wie al wat ervaren is en probeerde mee te doen voor de prijzen.  Strijd en schaakplezier dus, en we zijn zeker dat velen tijdens die volle dag of die 2 volle dagen schaken heel wat opgestoken hebben.

 

Ook een welgemeend bedankje aan de enthousiaste ouders-supporters, meestal  ook chauffeur.

 

We vermelden graag even de beste Izegemnaars in de verschillende categorieën:

Thibeau werd 3e bij de -14 jaar, na een hard bevochten zege in de laatste ronde tegen Thymen.

Bij de -12 haalde Lucas eveneens een mooie 3e plaats.

Dé blikvanger van Izscha was Kobe N. die bij de -10 jarigen de hoofdvogel afschoot.  Hij won 6 van de 7 partijen en mag zich een jaar West-Vlaams jeugdkampioen noemen.

 

Tot zover de geldprijzen, maar daarnaast was er ook voor iedereen een naturaprijs.  Veel Izegemse deelnemers konden zich via dit tornooi ook plaatsen voor het Vlaams jeugdkampioenschap op 5-6-12 februari in Mechelen.  Hierover later meer.

 

Alle uitslagen en eindstanden, zie : https://www.schaakliga-wvl.be/index.php/juniors/juniors-ligakampioenschap/w-vl-liga-jeugdkampioenschappen-2022/uitslagen-8-en-10