Izscha

Izegemse Schaakkring
Verslagen van externe tornooien

Op deze pagina vindt u verslagen van externe tornooien, waar Izscha-leden aan deelnamen. Alle clubleden worden hartelijk uitgenodigd hun tornooiprestaties en schaakverhalen te delen op deze website.

 

Verslagen 2021-2022

 

22/04/2022 - Krekeltornooi in Tielt

Met 6 spelers waren we mooi vertegenwoordigd op het Krekeltornooi. Speciaal aan dit tornooi is de tijdshandicap voor de betere spelers. Hierdoor kunnen er al wel eens verrassingen vallen.

Met Kurt en Nico hadden we twee spelers die meededen voor de eindwinst en met Jonas en Lucas hadden we 2 spelers die meededen voor de titel bij de jeugdcategorieën. En tenslotte had je Hassan en mezelf die de mediaan nastreefden 😊.

Nico was 1 van de twee spelers die na 5 rondes nog ongeslagen waren. (5 op 5). Via een blitzpartij werd beslist wie de uiteindelijke winnaar werd en dit werd relatief vlot gewonnen door Nico. Proficiat!

Ook Kurt was 1 van de spelers die niet verloor, maar 2 maal winnen en 3 maal remise waren niet voldoende.

Bij de jeugdspelers was het ook spannend. Jonas die een veel te lage elo quotering heeft, kreeg het voordeel dat hij telkens heel wat extra tijd kreeg. De volledige avond moest hij het opnemen tegen spelers met 1600, 1700 en 1800 elo punten. Na een mooie 3 op 3, waarbij hij telkens een toren of dame voorstond, werd de 4de partij verloren. In de laatste partij was het ongemeen spannend. De tegenstander had nog 10 seconden, en Jonas had de mogelijkheid om de dames te ruilen, waardoor de tegenstander niet genoeg tijd meer zou hebben om het af te maken. Hij besliste echter anders en in de laatste seconden werd zo nog verloren. Spijtig want zo ging de titel bij de -16 naar een andere speler. Lucas pakte het anders aan. Hij verloor de eerste 2 partijen, maar daarna kwam hij goed op dreef. De volgende 3 werden mooi gewonnen, waardoor hij eindigde met 3 op 5. Dit was voldoende voor de titel bij de -12. Een mooie beker en enveloppe was zijn deel. Proficiat Lucas!

Hassan en mezelf deden waarvoor we kwamen, namelijk in het pak eindigen.

Resultaat voor Izegem op het Krekeltornooi : De algemene titel, de titel bij de -12 en heel wat lekkere flessen wijn die we mochten meenemen naar huis. Een toffe en geslaagde schaakavond.

 

Ga naar

 

 

 

pagina vorige seizoenen