Izscha

Izegemse Schaakkring
Nieuws

24/09/2023 - Nationale Interclub, 1ste ronde

Afd. 3C : Izegem 1 – Chesspirant 2     0-6

Afd. 5D : Izegem 2 – K. Gentse 11      1-3

Afd. 5H : Izegem 3 – Chesspirant 6     2,5-1,5

Verslag is te vinden op pagina 'Interclub'.

 

15/09/2023 - 1e ronde Izscha-rapidkampioenschap

De eerste ronde van het rapidtornooi zit er weer op. 9 uitdagers probeerden Gilles van zijn troon te stoten, waarbij Daan na 2 rondes werd afgelost door Wouter.

 

Het werd een heel spannende strijd waarbij alles nog open ligt en de 2de en 3de ronde de beslissing zullen brengen.

 

Winnaars van de eerste ronde waren JohanD en Bart, die beiden met 3,5 op 5 eindigden. Waarbij een speciale vermelding moet gemaakt worden voor Lucas, die in de laatste ronde een onverwachte overwinning binnenhaalde tegen Bart. (Bart speelde abuus een torenzet met een loper - een onregelmatige zet betekent verlies)

En ook Johan kon Gilles nog een puntje afsnoepen in de laatste ronde. Zo blijft het spannend met Gilles, Lucas en mezelf die 3 op 5 haalden.

Hassan die sterk uit de startblokken schoot, Daan, Wouter en Rodrigo vervolledigden het pak en zijn ook nog niet kansloos voor de titel.

 

Op naar de volgende ronde, maar eerst een paar rondes van de winterkoning , waarvoor ik iedereen, oud en jong, uitnodig.

 

Rapidkampioenschap : 2e en 3e ronde op 27/10 en 15/12.

Einduitslag op basis van 2 beste prestaties.

(Dries)

 

08/09/2023 - Knappe 6-2 winst van simultaangever Daan

Clubkampioen ’23 Daan nam het op tegen 8 degelijke clubspelers tegelijk en haalde knap 6 punten uit de 8 partijen.  Daan pakte het serieus aan, gebruikte zijn tijd, en al snel  gingen voorzitter en erevoorzitter voor de bijl na stukverlies.  Daan maakte daarna een fout tegen Hassan, die de partij meteen kon winnen.  Het zou de enige verliespartij worden voor de simultaangever.  Gilles’ optimistische aanpak rendeerde dan weer helemaal niet en 3-1 voor Daan. Jonas en JohanD konden Daan vervolgens op remise houden, maar rond 23u moesten Rodrigo en Wouter tenslotte in een eindspel nog het hoofd buigen.

 

01/09/2023 - Pompoentornooi : winst voor Gilles

12 deelnemers aan dit bekertornooi en regerend clubkampioen blitz en rapid Gilles  meteen aan de winst.  Een week pompoensoep dus voor de familie Deleu. In de finale stond Bart wel overwegend maar hij ging door zijn tijd.  Prima dat ook enkele jeugdspelers hun opwachting maakten (Jonas 5e, Emiel 8e, Thibeau 9e, Lucas 11e).