Izscha

Izegemse Schaakkring
Nationale Interclub 2021-2022

Verslag Ronde 1 (24/10/2021)

 

Afd. 4D : Ieper 3 – Izegem 1 : 1-3

Sibran Vanroose (1705) – Bart              1-0

Ward Malfait (1688) – Nico                    0-1

Marc Dewandel (1478) – Stefaan          0-1

Bart Devolder (1477) – Jan                   0-1

 

De eerste match van het seizoen is gewonnen.  Ieper was iets zwakker door afwezigen in de eerste ploeg.  Maar wij kunnen ook nog versterken natuurlijk.  

Verslaggever kwam al snel een kwaliteit voor, maar kon pas als laatste het punt binnen halen.  Ik wou in de eerste match geen al te grote risico’s nemen.  Nico kreeg al snel voordeel.  Hij won een stuk en de tegenstander mocht opgeven.  Jan opende ook met voordeel en verkreeg goede loper tegen slechte loper.  Het leverde hem uiteindelijk ook kwaliteitswinst op.  Jan mocht zijn tegenstander ook mat zetten.  Bart tenslotte stond naar mijn aanvoelen iets minder en verloor ook de wedstrijd.  De juiste reden hiertoe heb ik gemist.  (Stefaan)

 

Afd. 5C : MSV 2 – Izegem 2 : 1-3

Stephaan Debie (1466) – Lieselot         0-1

Wesley Vanverdegem (1420) - Gilles     0-1

Pim Verduijn (NG) – Ulysse                  0-1

Tibo Fordeyn (NG) – MatteoD               1-0

 

Matteo speelde in zijn interclubdebuut aanvankelijk een goede partij, maar het was ook wat acclimatiseren. Na dameruil acteerde hij iets te passief, en ook iets te snel.  Het toreneindspel met 2 pionnen minder was een niet te houden zaak.  Ulysse kon snel daarna de bordjes gelijk zetten met een pardoes mat (2e in 3 dagen!).  Maar indien zijn tegenstander de dreiging wel had gezien stond Ulysse ook beter.  Gilles bracht de ploeg op voorsprong na kwaliteitswinst en feilloze afwerking.  Lieselot dikte nog aan na een stevige partij met pionwinst en vervolgens partijwinst in het toreneindspel.  Izegem 2 meteen aan de leiding in deze niet zo heel sterke reeks.  Slaat toch niemand aan het dromen? (JohanD)

 

Afd. 5H : MSV 4 – Izegem 3 : 2,5-1,5

Marc Van Vooren (1720) – Artur           0-1

Patrick Van Damme (1685) – JohanD    0,5-0,5

Ronald Facchin (1510) – Hassan          1-0

Luc Haers (1457) – Daan                      1-0

 

MSV 4 sterker dan MSV 2 en een misschien logische Izscha-nederlaag.  Al zat er misschien ook meer in.  Pas rond 17u vielen de eerste beslissingen.  Met licht overwicht speelde ik in het middenspel een wat te vermetele zet om een toren op de 7e rij te kunnen plaatsen.  Ongezellige zwaktes in mijn stelling kwamen hierdoor tot uiting.  Met een pion meer, maar tegenover mijn dappere vrijpion op e6, berustte mijn tegenstander in eeuwig schaak.  Hassan liet te lang na te rokeren en kwam in de verdrukking.  Na een eerste ging ook een misschien onnodige tweede pion verloren en hoezeer Hassan nog streed, het lot was beslecht.  Boeiende partij van Daan die een opmars van pionnen op de damevleugel beantwoordde met een tegenaanval doorheen het centrum.  Een fraai loperoffer daarna zag er erg kansrijk uit, vanuit mijn ooghoek zag ik een gemiste kans, al ben ik niet zeker.  Vergt nadere analyse.  Zeker is dat Daan klaar is voor het stevige werk.  Artur won erg overtuigend na gedegen opbouw en een slotaanval waarbij de witte koning niet meer wist waar kruipen. (JohanD)

 

Ga naar

 

 

 

Praktische informatie

Interclub:

Kalender, locaties...