Izscha

Izegemse Schaakkring
gallery/logo

Clubavond

Elke vrijdagavond van september tot mei is er clubavond. Op de clubavond worden verschillende competies tussen clubleden georganiseerd. Dit jaar spelen we het tornooi 'De Winterkoning' (5 ronden) voor nieuwjaar en in de tweede helft van het schaakjaar volgt het Clubkampioenschap (6 ronden) . Deze wedstrijden hebben een vaste kalender. Deelnemers hebben de mogelijkheid om partijen uit te stellen. De winnaar mag zich een jaar winterkoning en/of clubkampioen noemen. Naast deze twee uitgebreidere competities, zijn er avonden met rapidschaak, snelschaak, schaakstudie, etc.

 

Interclub

Nationale interclub

Competitie op zondagnamiddag. Izegem speelt in 2019-2020 met 2 ploegen van 6 en 4 spelers in 3de en 5e afdeling.

West-Vlaamse interclub

Ploegencompetitie op vrijdagavond.

 

Jeugd

Op zaterdagvoormiddag is er jeugdschaakwerking voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar, dit op verschillende niveau's. De jonge schakers worden ook aangemoedigd om aan jeugdtornooien deel te nemen.

 

Andere tornooien

Naast deze activiteiten nemen leden ook op onregelmatige basis deel aan diverse ploegentornooien of individuele tornooien. Zo zijn er o.m. elk jaar enkele Izegemse schakers actief op het individuele West-Vlaamse Ligakampioenschap (tornooi over 7 zondagnamiddagen), in 2019-2020 in Brugge.

 

Lokaal

Vanaf schaakjaar 2019-2020 neemt Izscha zijn intrek in het nieuwe clublokaal in het Dorpshuis Emelgem, Emelgemseplein in Izegem.

Bij uitzondering gaan competities door in: De Leest, St. Jorisstraat 62, 8870 Izegem of JOC De Schuur, Krekelstraat 167, 8870 Izegem.

 

Lidmaatschap

Volwassenen betalen 55 euro, jeugd (tot 20 jaar) 45 euro voor een seizoen lidmaatschap bij de Izegemse schaakkring Izscha. Een seizoen loopt van begin september tot eind augustus. Izscha-lidmaatschap betekent meteen ook lidmaatschap van de West-Vlaamse schaakliga, de Vlaamse Schaakfederatie, de Koninklijke Belgische Schaakbond en de FIDE.

Lidgelden kunnen gestort worden op rekening IBAN BE67 7512 0530 5287, BIC AXABBE22

 

Ledenlijst

Link naar KBSK

 

Algemene informatie